keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ensimmäiset kolmesataa riviä

Koko opuksen rivimäärä tällä hetkellä on 1087. Tässä ensimmäisessä setissä fraasi "kirjasto voi" tai "käyttäjä voi" esiintyy 97 kertaa, sen sijaan fraasia "olisi ihan kiva jos voisi jotain tehdä itsekin" ei löydy yhtään. Tunteja kulunut? Monia, sekä omia että työkavereiden, joille iso kiitos osallistumisesta verkkosessioihin sekä kärsivällisestä kuuntelusta ja hyvistä kommenteista.

Kirjastojärjestelmän vaatimusmäärittelyn vaikein asia on ajatella toisin. Vaatimusmäärittely ei ole selostus mitä nyt tapahtuu, vaan mitä pitäisi tapahtua, että asiat sujuisivat mallikkaasti ja käyttäjän aika ei kuluisi tietojen hakemiseen, moninkertaiseen klikkailuun ja turhautumiseen.

Nyt arvioinneille ja arvosteluille on tarjolla  luonnos asiakaspalvelun vaatimusmäärittelystä.

kuva MTSOfan
Osiosta puuttuu vielä tiedonhaun osuus, sillä siinä työn vetäjä huomasi eniten kipuilevansa nykytilan kanssa. Myös muut osiot ovat vielä liian keskeneräisiä katseltavaksi, mutta työ jatkuu syksyllä ja lopullinen luonnos pitäisi olla valmiina kun illat ovat pimenneet jouluun. Myös vaatimusten arviointi pakollisten ja toivottavien ominaisuuksien osalta on jätetty luonnoksesta vielä tässä vaiheessa pois. Dokumentissa on kenttä, johon voitte jättää kommentteja nimellä tai nimettömänä. Kiittäen etukäteen poistun lomalle, sillä maanantainahan täälläkin alkaa viikkojen hellejakso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti