keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Päätös on uusi alku

Tammikuussa oli huojentunut olo - noin tunnin verran. Kirjastojärjestelmän ohjausryhmä kokoontui viimeisen kerran ja puheenjohtaja napautti projektin päättyneeksi. Huokaisin helpotuksesta.

Projekti on ollut minun mittakaavassa Iso. Mutta se on ollut myös kiinnostava, haastava, houkutteleva, opettava, motivoiva ja viheliäinen.

Paljon saatiin aikaan, kiitos ohjausryhmän ja aktiivisen kirjastojen henkilökunnan täällä Lapissa. Projektissa selvitettiin nykyisten järjestelmien tilanne ja laskettiin paljonko kirjastot oikeasti käyttävät järjestelmien pyörittämiseen kuntalaisten rahaa. Järjestelmiä tutkittiin ja tietoa kerättiin. Tärkeä pointti oli tulevan kirjastojärjestelmän vaatimusmäärittelyn saaminen luonnosvaiheeseen.

Mutta eihän sitä huojennusta kestänyt kuin hetkinen, kun saman tien polkaistiin käyntiin samaisen ohjausryhmän uusi työpaja, kirjastojärjestelmän vaihtoa valmisteleva työryhmä. Nyt ryhdytään tositoimiin - käydään katsomassa paikan päällä miltä järjestelmät näyttävät ja työstetään vaatimusmäärittely kilpailutuskuntoon. Ja mikä parasta: suunnittelu tehdään yhdessä Etelä-Lapin kirjastojen kanssa.

Tulevia papereita odotellessa voitte lukaista oheisen projektiraportin tai - todellisille harrastajille - kirjastojärjestelmän vaatimusmäärittelyn luonnoksen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti