torstai 22. syyskuuta 2011

Olen helposti innostuvaa tyyppiä – ajoittain – joka ei kivaa koulutusta hyljeksi. Ja siitä seurauksena olen sitten syksyn mukana Nettikoulussa, jossa jo reilusti ensimmäisenä päivänä ilmoitettiin, että se on sitten projektityö edessä. Edellisistä työhön liittyvistä opinnoista oivalsin, että jos vain mahdollista, niin ylimääräiset tehtävät kannattaa liittyä työhön, että päästään kunnolla synergiaetuihin käsiksi.

Viime keväänä Rovaniemen kaupunginkirjaston vetämänä aloitettiin Lapin yhteinen kirjasto –projekti, jonka tavoitteina on sekä laajentaa nykyistä kirjastokimppaa että vaihtaa vanhaksi käyvä kirjastojärjestelmä uuteen MARC21-formaattiin pohjautuvaan järjestelmään. Kirjastolaiset tietävät ettei Suomessa ole tällä hetkellä juuri valinnanvaraa, vaan yleisissä kirjastoissa käytössä olevat järjestelmät ovat pääsääntöisesti yhden toimittajan järjestelmiä. Maailmalla kirjastojärjestelmiä on kuitenkin olemassa iso liuta, kuten huomata saattaa. Ihan pikkuinen kysymys vain on: mikä sopisi meille?

Toukokuussa neuvoin sijaiselle it-laskujen tarkistamisen ja tietokoneitten tilaukset, ja siirryin parin huoneen päähän pohtimaan kysymystä vaatimusmäärittelystä, formaateista, järjestelmistä ja muusta sen sellaisesta, kuten projektin tiedottamisesta. Perustin keskusteluareenan projektilla Lapissa käytettävään yhteiseen keskustelufoorumiin Davvin.ningiin (vaatii kutsun), mutta kun se areena on vielä vähän uusi ja Nettikoulukin vasta alussa, niin eipä siellä juuri ole keskusteltu. Yhteisten dokumenttien tallennus- ja jakelupaikkana se toimii erinomaisesti.

Joten ennen kuin sammakko kasvaa liian isoksi, ryhdyn purkamaan ajatuksia projektista täällä. Nettikoulun projekti sopikin siis tiedotustarpeeseen kuin uusin P.D. James projekti-ihmisen iltalukemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti